Carinas recept

Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt

Av Carina Andersson - 2013-09-08 20:24

  

Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt


4 portioner



Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk skalad finriven ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk olja
  • 500 g sötpotatis
  • 3 palsternackor
  • salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 1/2 kruka koriander
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 2 vitlöksklyftor 

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Blanda kyckling, ingefära, sambal oelek, soja, honung och hälften av oljan.
  3. Skala och skär sötpotatisen och palsternackorna i stora bitar.
  4. Blanda rotfrukterna med resten av oljan. Krydda med salt och peppar. Häll ut dem på den varma plåten och rosta ca 10 minuter i övre delen av ugnen. Lägg sedan på kycklingen och stek vidare ca 15 minuter.
  5. Skala löken, strimla den och koriandern,pressa i vitlöken. Blanda det med yoghurten och vinägern.Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med sötpotatissalladen och yoghurtsåsen.

Lycka till

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards