Carinas recept
Avokadosalsa med räkor
4 portioner
Ingredienser
- 4 port ris, gärna jasminris
- 1/2 rödlök
- 2 avokado
- 1 lime (1 lime motsvarar 2 msk pressad saft)
- 1 röd paprika
- 1 liten röd spansk peppar
- 2 tomater
- 1/2 kruka koriander
- 340 g räkor i lake (avrunna)
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
- 1/2 isbergssallad
Så här gör du
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skala och hacka löken. Dela, kärna och gröp ur och tärna avokadorna. Skölj och riv skalet av limen och pressa ur saften. Blanda limeskal och -saft med lök och avokado.
- Dela och kärna ur paprikan och spansk peppar. Tärna dem och tomaterna. Hacka koriandern. Låt räkorna rinna av. Blanda allt tillsammans med avokadon, räkor och olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
- Lossa försiktigt bladen från salladen.
- Lägg salsan i salladsbladen och servera med ris.
Lycka till
/Carina