Halstrad lax med syrlig potatissallad
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1 knippe rädisor
- 1 rödlök
- 1 kruka dill
- 100 g ansjovis
- 1 citron
- 1 1/2 dl gräddfil
- salt och peppar
- 600 g laxfilé
- 1 tsk smör eller margarin
Gör så här:
- Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten.
- Skiva rädisorna. Skala löken, finhacka den och dillen. Hacka ansjovisen.
- Låt potatisen svalna något och halvera den.
- Skölj och finriv skalet av halva citronen. Klyfta den andra halvan.
- Blanda citronskal, lök, dill, ansjovis och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner rädisor och potatis.
- Skär laxen i 4 bitar (för 4 port). Stek dem i matfettet i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
- Servera laxen med potatissallad och citronklyftor.
Lycka till
/Carina