Carinas recept

Halstrad lax med syrlig potatissallad

Av Carina Andersson - 2013-08-31 16:19

  

Halstrad lax med syrlig potatissallad


4 portioner



Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1 knippe rädisor
  • 1 rödlök
  • 1 kruka dill
  • 100 g ansjovis
  • 1 citron
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • salt och peppar
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk smör eller margarin

Gör så här:

  • Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten.
  • Skiva rädisorna. Skala löken, finhacka den och dillen. Hacka ansjovisen.
  • Låt potatisen svalna något och halvera den.
  • Skölj och finriv skalet av halva citronen. Klyfta den andra halvan.
  • Blanda citronskal, lök, dill, ansjovis och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
  • Vänd ner rädisor och potatis.
  • Skär laxen i 4 bitar (för 4 port). Stek dem i matfettet i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  • Servera laxen med potatissallad och citronklyftor.

Lycka till

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards