Carinas recept

Primörsallad med rucolakräm och kyckling

Av Carina Andersson - 2013-08-25 21:21

  

Primörsallad med rucolakräm och kyckling


4 portioner


Ingredienser

  • 4 port quinoa eller annat gryn
  • 4 kycklingfiléer
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk smör eller margarin

Rucolakräm

  • 65 g rucola
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 2 msk mjölk
  • peppar

Primörsallad

  • 150 g sockerärter
  • ca 150 g kålrabbi
  • 1/2 påse salladslök
  • 2 msk olivolja

Gör så här:

  • Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna.
  • Rucolakräm: Mixa rucolan med crème fraiche, ost och mjölk till en slät kräm. Smaka av med peppar.
  • Primörsallad: Strimla sockerärtorna på längden. Skala kålrabbin, skär den och löken i tunna skivor eller strimlor.
  • Blanda couscous med grönsakerna och smaka av med salt och peppar. Ringla över olivoljan.
  • Dela kycklingfiléerna på längden och krydda med salt och peppar. Stek dem runt om i matfettet 5–6 minuter.
  • Servera salladen med kyckling och rucolakräm.

Lycka till

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards