Carinas recept

Enchiladas med tomat- och majssalsa

Av Carina Andersson - 2013-08-25 21:13

  

Enchiladas med tomat- och majssalsa


4 portioner



Ingredienser

Enchiladas

  • 1 gul lök
  • ca 420 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 dl vatten
  • 380 g kokta svarta bönor
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk sambal oelek
  • 320 g tortillabröd
  • 1 1/2 dl riven ost

Tomatsalsa

  • 340 g majs
  • 3 tomater
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Enchiladas: Skala och finhacka löken.
  • Stek färsen och löken i oljan. Krydda med salt, peppar, tomatpuré, paprikapulver och spiskummin. Tillsätt vatten och rör om. Stek ca 1 minut.
  • Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ner dem i färsen. Lägg färsen på ett fat.
  • Blanda tomater, oregano och sambal oelek i stekpannan. Låt småputtra ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  • Fyll tortillabröden med färs och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form (ca 20x30 cm för 4 port).
  • Häll på tomatsåsen och toppa med osten.
  • Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
  • Salsa: Låt majsen rinna av. Tärna tomaterna, hacka koriandern och pressa saften ur limen. Blanda samman alla ingredienserna till en salsa. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera enchiladas med tomatsalsan.

Lycka till

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards