Carinas recept

Kolja med dillsås och lättrimmad gurka

Av Carina Andersson - 2013-08-18 20:00

  

Kolja med dillsås och lättrimmad gurka


4 portioner



Ingredienser:

 560 g koljafilé

1 kg potatis

1/2 ask (ā 150 g)

sockerärtor

Sås

1 schalottenlök

2 1/2 dl fi skbuljong

(vatten och

buljongtärning

eller fond)

1 1/2 dl vitt vin

2 1/2 dl vispgrädde

1 kruka dill

salt och peppar

Gurka

1 gurka

1/2 tsk salt

1/2 krm vitpeppar

1 msk smör eller margarin



Gör så här:

Tina fisken.

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.Lägg i sockerärtorna när det återstår 3 minuter av koktiden.

Sås:Skala och finhacka löken,lägg  den i en kastrull.Häll på buljong,vin och grädde.Koka tills hälften återstår.

Spara lite av dillen till gurkan och krovhacka resten.

Mixa såsen slät med den grovhackade dillen,salta och peppra.

Gurkan: Skala gurkan och hyvla den tunt med potatisskalaren.Krydda med salt och peppar.Vänd ner den sparade finhackade dillen.

Salta fisken och stek den i het panna med smör,ca 3 minuter på vardera sida.

Servera fisken med gurka sås och potatis.


Lycka till

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards